Oferirea unei copilării mai bune

Activitățile implementate în cadrul proiectului a răspuns nevoilor imediate de suport psiho-social pentru copiii/femeile și fetele refugiate din Ucraina. 

Proiectul și-a propus ca obiectiv promovarea resurselor sociale și educaționale valoroase în diminuarea impactului psiho-social asupra copiilor/femeilor și fetelor refugiate din Ucraina, și victimelor violenței domestice  cauzate de dislocare/strămutare.

Una dintre măsuri propuse a fost amenajarea și dotarea unui spațiu prietenos copiilor tip Ludotecă la Centrul Maternal Cahul. Spațiul a fost dotat cu piese de mobilier, covor, laptop, cărți, rechizite și materiale didactice pentru toate vîrstele, jucării, jocuri de masă, interactive și de logică. Jocurile interactive și participative pentru organizarea timpului liber, va permite valorificarea potenţialului creativ şi dispoziţia ludică, precum și integrarea și bunăstarea generală, atît a copiilor cît şi a adulţilor din mun. Cahul și din Ucraina.

Au fost desfășurate activități interactive, de socializare și divertisment. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale a fost desfășurat un atelier de încondeere a ouălor pentru mămicile și copii plasați în Centrul Maternal Cahul. În cadrul activității am povestit despre tradițiile noastre ce țin de sărbătorile Pascale, și am ascultat cu mare drag obiceiurile din Ucraina. Între timp copii cu ajutorul mămicilor au confecționat iepurași și ouă de Paște.

Pentru  a marca copilăria în cel mai plăcut mod, de Ziua Internațională a Copilului, copiii au avut momente pline de culoare, joc și multă distracție. Pentru mai mult farmec și pentru o doză de distracție mai mare, au fost invitați animatori și personaje pentru ai bucura pe micii eroi.  

Activitatea a fost desfășurată în cadrul proiectului ”Împreună pentru o copilărie mai colorată și sigură” implementat cu suportul Terre des hommes Moldova în cadrul proiectului „Toleranță zero față de violența în familie în regiunile Cahul și Ungheni”, parte a proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women”.