Împreună pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor – oaspeți din Ucraina

Această înițiativă a fost dezvoltată în urma unei evaluări și discuții cu refugiații din mun. Cahul privind confruntările acestora ce necesită soluții imediate.

Refugiații  din Ucraina aflați în municipiul Cahul sunt persoane cu venituri mici și cu posibilități reduse de a-și asigura o viață de zi cu zi confortabilă. Odată cu apropierea sezonului rece se simte acut necesitatea găsirii diferitor soluții pentru pregătirea de perioada rece a anului, și anume procurarea hainelor și încălțămintei de iarnă pentru copii. 

Primblări la aer liber sunt indicate copiilor în fiecare zi pentru dezvoltarea fizică și emoțională armonioasă, de aceea asigurarea copiilor cu haine și încălțăminte de iarnă este o necesitate urgentă care nu poate fi asigurată de către mame, dar nici Centrul de Informare pentru refugiați din Cahul nu dispune de donațiile necesare, pentru  a asigura copii cu îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă cu marimile potrivite.

În cadrul proiectului au fost procurate vouchere de la un agent economic local care a dispus de toată gama de produse care ar fi necesară. Voucherele au fost distribuite către mamele și copiii refugiați din centrele de plasament din mun.Cahul. 

Proiectul este implementat cu suportul financiar al Centrului Național de Formare, Asistență, Consiliere şi Educație din Moldova