Echipa AO Ophelia acordă o atenție specială sprijinirii femeilor.
Odată cu începerea crizei refugiaților din Ucraina, toți actorii locali și-au mobilizat resursele și și-au unit eforturile pentru a face față provocărilor și a răspunde eficient acestei crize.
Dacă inițial focusul a fost asupra necesităților de bază a refugiatelor, pe care le-au acoperit APL de nivelul I și II, organizațiile societății civile, agenții economici dar și cetățenii, ulterior a fost identificată necesitatea de integrare socială în comunitate a persoanelor refugiate din Ucraina, care sunt nevoite să rămână aici pe termen mediu, lung sau nedeterminat.
Inițiativa a fost concetrată pe abilitarea femeilor refugiate și victime a violenței domestice din comunitatea Cahul, prin dezvoltarea competențelor sociale, economice și educaționale a acestora, și implicarea factorilor de decizie locali pentru construirea unei comunități mai incluzive.
AO Ophelia a susținut femeile refugiate din Ucraina prin oferirea posibilității de a beneficia de Școala de viață pentru femei, Life School by Ludmila Noni. În cadrul cursului, femeile au învățat despre branding personal, promovare prin intermediul rețelelor sociale, comunicare, hand made, beneficiat de consiliere psihologică, toate acestea contribuind la transformarea interioară și exterioară către o femeie încrezătoare!
E frumos când în sufletul și mintea unei fete/femei e înțelepciune, nu goliciune. Cărțile ne fac mai frumoase și mai atrăgătoare, de aceea în fiecare lună femeile refugiate și femeile din Cahul s-au întîlnit la Book Club. Pe durata acestor întîlniri femeile din Cahul și refugiatele din Ucraina, împreună au făcut un pas mai înainte spre drumul de autocunoaștere, acestea au redescoperit lucruri noi despre sine.
Tot datorită proiectului, AO Ophelia a donat Clubului un lot de cărți despre femei și pentru femei.
Inițiativa este implementată de Asociația Obștească AO Ophelia în cadrul proiectului „Construirea păcii prin reziliența femeilor, organizațiilor și a comunităților”, a cărui beneficiară suntem, implementat de Centrul de Drept al Femeilor / Women’s Law Center în parteneriat cu Coaliția Națională „Viața fără Violență”, cu susținerea UN Women și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară.