Cursuri de formare pentru femeile refugiate din Ucraina

Timp de 2 luni, un grup de femei refugiate din Ucraina, stabilite în prezent în Cahul au învățat să-și coase haine. Cursul a fost organizat de AO Femei pentru Femei în parteneriat cu AO Ophelia și susținut financiar de MADRE și URGENT ACTION FUND.

Împreună cu echipa ne-am dorit foarte mult ca femeile să se regăsească într-o nouă profesie sau pasiune, să-și reorienteze gândurile spre o activitate utilă și să uite de tragedia războiului. Ne-am bucurat enorm de mult de implicarea lor, aceste cursuri le-au permis să-și capete noi abilități și oportunități de angajare, a menționat Victoria Lungu

Directoare executivă AO Ophelia.Anul trecut am organizat un curs de croitorie pentru câteva femei din Ucraina stabilite, în prezent, în Cahul. În discuțiile cu femeile din Ucraina am simțit că trebuie să continuăm cursurile de croitorie, de aceea am propus partenerilor să extindem termenul proiectului ca femeile să continue să-și creeze articolele, informează Maria Cristenco, Coordonator local de proiect.

Zinaida, refugiată din Ucraina: Cel mai mult ne place sa ieșim din Centrele de plasament și să mergem la activități care ne dezvoltă și ne permit să purtăm discuții interesante cu femeile locale. De cînd am ajuns în Moldova, din luna martie 2022, noi deja ne-am integrat. Cursul de croitorie ne-a încurajat pe unele dintre noi să ne gândim la o nouă meserie. Mulțumim Autorităților Publice Locale, asociațiilor obștești și tuturor oamenilor care ne ajută în aceste clipe grele.

La data de 16 februarie, echipa implementatoare a proiectului, din cadrul AO Femei pentru Femei a vizitat Asociația Obștească Ophelia din municipiul Cahul. În cadrul discuțiilor cu partenerii și cu beneficiarele proiectului, a survenit propunerea privind extindere a programului .