Condiții de plasament mai bune pentru refugiații din Ucraina

În calitate de organizație parteneră de proiect, AO Ophelia și-a îmbunătățit capacitățile operaționale pentru a oferi oferi asistență imediată și pe termen mediu refugiaților din Ucraina care sosesc în Republica Moldova.

Prin intermediul proiectului ”Condiții de plasament mai bune pentru refugiații din Ucraina”, a fost susținut centrul de plasament pentru refugiați, Centrul Maternal Cahul, în îmbunătățirii condițiilor de plasament, alimentare și igienă din cadrul acestuia.

Măsurile specifice implementate în cadrul proiectului:

  • Procurarea de electrocasnice mari și mici – Centrul Maternal Cahul a fost dotat cu mașină de spălat și mașină de uscat hainele, precum și cu fierbătoare electrice și tostere.
  • Asigurarea cu produse alimentare – au fost achiziționate detergent de rufe (130 kg), soluție universală de curățat, soluție degresantă pentru bucătărie, soluție pentru pardoseală, detergent de vase, înălbitor de rufe, etc.
  • Procurarea de detergenți, prosoape și așternuturi – centrul de plasament a fost aprovizionat cu produse alimentare, alimente pentru copii, peste 70 seturi de lenjerie de pat, seturi de prosoape, etc.

Acest proiect este finanțat din programul „Uniți pentru Ukraina/Uniți pentru Pace” finanțat de LUND Trust implementat de MAD-Aid și British Chamber of Commerce Moldova – Camera de Comerț a Marii Britanii în Republica Moldova.